воскресенье, 17 февраля 2019 г.

Районний семінар-практикум для працівників соціально-психологічних служб, на тему «Особливості роботи з обдарованими дітьми».


        13 лютого 2019 року на базі Софіївсько-Борщагівського НВК пройшов районний семінар-практикум для працівників психологічних служб Києво-Святошинських закладів освіти.




Головною темою семінару стало обговорення особливостей роботи закладів освіти з обдарованими дітьми. Працівники соціально-психологічної служби Софіївсько-Борщагівського НВК – практичний психолог Парфенюк К.В. та соціальний педагог Осадча Л.М. продемонстрували свої напрацювання з даної теми та розробили методичні рекомендації щодо роботи з такими дітьми.


Керувала проведенням семінару директор Києво-Святошинського районного центру практичної психології Герасімюк Т.В., яка висвітлила питання роботи з талановитою молоддю. Акцентувала увагу на актуальній темі сьогодення щодо протидії домашньому насиллю та профілактику боулінгу в закладах освіти. Відкрила захід директор Софіївсько-Борщагівського НВК Пушенко О.І., яка розповіла про особливості функціонування Софіївсько-Борщагівського НВК в умовах реконструкції та перебудови закладу освіти. На семінарі були присутні методисти центру практичної психології – Давиденко О.В. та Шевкун М.В. Всього заклад освіти прийняв біля 60 осіб.



Особливо цікавими для присутніх учасників семінару стали виступи науковців з Інституту психології та психотерапії ім. Г.С. Костюка НАПН України, кандидат психологічних наук, провідний науковий співробітник лабораторії консультативної психології та психотерапії, навчаючий психотерапевт КІП Омельченко Я.М. та навчальний гештальт-терапевт, тренер-реабілітолог, аспірант лабораторії консультативної психології та психотерапії Міщук С.С. Тематично вони охопили питання профілактики та подолання психотравм у дітей.

До участі в заході були залучені учні Софіївсько-Борщагівського НВК. Члени Малої академії наук:  Романюк В. (учень 7-А класу), Краснопольська Т. (учениця 9-А класу), Кушик А. (учениця 10-А класу), Скубенко М. (учениця 11-А класу), Усатенко М. (учень 11-А класу), які виступили зі своїми науковими напрацюваннями. Презентували хімічні досліди, учні 11-А класу: Тесленко І., Скубенко М., Капшук В., Гудим А., члени гуртка «Хімікус». З художнім номером «Поліська полька» виступив ансамбль народного танцю «Барвінок». 

Також учасники семінару переглянули психологічний спектакль «Диво на замовлення», який яскраво висвітлює проблеми сьогодення стосунків батьків та дітей, вчителів та учнів (спільний проект Софіївсько-Борщагівського НВК та школи мистецтв села).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Перше вересня День Знань 2019-2020 навчального року

Першого вересня вулиці міст і сіл нашої країни розквітлі від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Нос...