понедельник, 2 декабря 2019 г.

Форум інклюзивності: місто щасливих людей від ініціативи Доступно.UA


.
Практичний психолог, Парфенюк Катерина Володимирівна, та вчитель-логопед, Олександрова Людмила Віталіївна, 29 листопада відвідали Форум інклюзивності: місто щасливих людей від ініціативи Доступно.UA




На Форумі були представлені громадські організації, такі як «Група активної реабілітації», «Київ дружній до батьків з малюками», «Бачити серцем» та багато інших. Підіймалися питання поширення тренду доступності в Україні для людей із інвалідністю, мам із дитячими візочками та інших маломобільних груп населення.

Презентувалися он-лайн додаток  Доступно.UA (проект за підтримки Посольства Великої Британії в Україні) та перші результати Рейтингу доступності міст України «Тостер» (проект Фонду прав людини Посольства Королівства Нідерланди в Україні). Висвітлювалися теми  «Інклюзія на робочому місці», «Доступ до інформації для людей з порушенням слуху», «Як включити екологію в  своє повсякденне життя», «Культура та інклюзія»  та інші. Освітяни відвідали музей у темряві «Третя після опівночі», де мали змогу зрозуміти,  як відчувають цей світ незрячі. Обстежували розташовані експонати навпомацки, відгадували  на дотик тактильні малюнки та читали за допомогою шрифту Брайля.

Дуже корисно відвідувати подібні заходи, особливо батькам дітей із особливими потребами, щоб самим навчитися і навчити своїх дітей знайтися у нашому непростому світі і   стати успішними в ньому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Перше вересня День Знань 2019-2020 навчального року

Першого вересня вулиці міст і сіл нашої країни розквітлі від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Нос...