четверг, 16 мая 2019 г.

День Перемоги в Софіївській Борщагівці



Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.


Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки другої світової війни. Мільйони загиблих синів України по всій Європі сплять вічним сном у братських могилах. Серед них 220 жителів нашого рідного села Софіївська Борщагівка Але не згасає память про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії і приніс Велику Перемогу«Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»

9 травня учні і вчителі Софіївсько-Борщагівського НВК на чолі з директором Оксаною Іванівною Пушенко взяли участь у сільському заході з відзначенні Дня пам`яті і примирення та Дня Перемоги над нацистською Німеччиною.



Урочистою ходою під мелодії воєнних пісень, які грав духовий оркестр, діти і дорослі пройшли від школи до сільського Памятника Невідомому Солдату, де поховані радянські воїни, які визволяли с. Софіївську Борщагівку.







Відбулась церемонія покладання квітів.
Прозвучав Гімн України.


Голова сільської ради села Софіївська Борщагівка  звернувся до жителів села з промовою, в якій пригадав жахливі дні  другої світової війни. Він подякував дідам і прадідам за врятовану Україну, за можливість наступним поколінням жити під мирним небом.




Пройшло багато років з того дня, коли закрилось пекло другої світової війниВиросли діти переможців. Народились і змужніли онуки і правнуки. Вони стали гідними синами й доньками України.                       
Ніхто не знав, ніхто не очікував, що онуки і правнуки героїв другої світової війни знову візьмуть зброю і стануть на захист своєї Вітчизни у неоголошеній війні на Сході.
Олесь Тимофійович повідомив жителям села про те, що 289 наших односельчан пройшли стежками сучасної війни з російськими окупантами і сьогодні захищають нас на Сході. Двоє з них загинули


В глибокій скорботі всі присутні на мітингу схилили голови і хвилиною мовчання вшанували тих, хто назавжди залишився на полях війни.



А Протиієрей Настоятеля Храму Ікони Казанської Божої Матері Отець Володимир провів поминальну панахиду за полеглими воїнами.





Ведучі мітингу, учні Софіївсько-Борщагівського НВК, Краснопольська Тетяна, Каспрук Валерій, Бугера Олександра та Товстига Артем прочитали вірші про мрію дітей жити в мирі і злагоді з усіма людьми на всій планеті Земля.






В небо злетіли жовто-блакитні кулькипровісники того, що Україна мирна держава, а здобута наша НЕЗАЛЕЖНІСТЬце назавжди.






Голова сільської ради Олесь Тимофійович Кудрик після завершення мітингу запросив присутніх на подвір`я школи подивитися концерт, присвячений Дню Перемоги, і скуштувати солдатську кашу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Перше вересня День Знань 2019-2020 навчального року

Першого вересня вулиці міст і сіл нашої країни розквітлі від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Нос...