понедельник, 13 мая 2019 г.

Звіт про проведення тижня математики в Cофіївсько-Борщагівському НВК


З 02 квітня по 08 квітня 2019 р. в Cофіївсько-Борщагівському НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ степенів –ЗОШ І-ІІІ степенів» вчителями кафедри математики Швидкою Л.С., Шашковою А.Д., Тищенко Н.В., Сергієнко Є.В. було проведено тиждень математики. В нашій школі проведення тижня математики вже є традицією. Кожен рік, ближче до весни, вчителі і учні починають готуватися до тижня математики.





Перед початком тижня учні приготували стінні газети, кросворди, цікаві задачі, висловлювання про математику. Упродовж усього тижня передбачається проведення різноманітних ігор, конкурсів, вікторин, вчителі застосовують нові інтерактивні і комп’ютерні технології. І хоча з кожним роком дедалі важче стає придумувати щось нове і цікаве для дітей, це займає купу часу, якого і без того бракує, проте вчителі намагалися залучити максимальну кількість учнів, охоплюючи всі паралелі різноманітними видами роботи, враховуючи вікові особливості учнів. Закінчується увесь захід підведенням підсумків і оцінюванням переможців та найкращих учнів.







Адже основна мета тижня математики – пробудити в учнів стійкий інтерес до вивчення математики, розвивати комунікативну і творчу компетентності, стимулювати активність та самостійність.
В математичному тижні були задіяні учні 5-10 класів. Діти допомагали організовувати і приймали участь у різних заходах. Протягом тижня на уроках математики проводилися інформаційні хвилинки про цікаві факти з життя видатних математиків, розв’язували логічні задачі і ребуси, кросворди. Учням було запропоновано прийняти участь в математичному КВК.




Відкриття тижня математики відбулося в актовому залі. Першими естафету розпочали учні 8-А класу під керівництвом Л.С.Швидкої. Віршами, жартами, веселими задачами зустріли учні 8А класу своїх наступників - 5-ті, 6-ті і 7-мі класи. Литвиненко Матвій, Хорошенко Стана, Каспрук Валерій, Колісник Вікторія оголосили конкурси тижня і побажали яскравих вражень і плідної праці всім учасникам математичних конкурсів.
Для учнів 10х класів під керівництвом вчителя математики Тищенко Н.В. було проведено «Математичний квест». Діти розглянули цікаві факти про життя і діяльність видатних математиків. Також було підготовлено і розв’язано багато цікавих логічних задач і задач підвищеної складності.




Цікаво пройшов конкурс  «Турнір кмітливих» для учнів 7, 8 та 9 класів. Конкурс підготували і провели вчителі математики Швидка Л.С., Шашкова А.Д. і Тищенко Н.В. Учні розгадували задачі, дізнавалися про математичні відкриття.
В 5А класі вчителем математики Сергієнко Є.В.  було проведено «Математичний брейринг». Клас поділили на команди і учні мали змогу позмагатися. 
В рамках «Тижня математики» проведено тренінгові заняття «Фактчек: довіряй-перевіряй» вчителем інформатики Сергієнко Є.В. Під час тренінгу його учасники дослідили, які інтернет-фейки, маніпуляції ЗМІ та брехня найпоширені в Інтернеті. Навчилися відрізняти брехню від правди. Розглянули практичні поради, реальні приклади та корисні інструменти в українському онлайн-курсі з фактчекінгу. Учні ознайомились з новими поняттями та термінами, якими називають загрози, існуючі для юнацтва в Інтернеті. Виконуючи тренінгові вправи, діти змогли практично засвоїти правила безпечної поведінки в Інтернеті.
У п’ятницю 5 квітня серед учнів 6А класу було проведено математичну олімпіаду. Перше місце посів Шинкаренко Данило з кількістю балів -27. Друге місце розділили Коба Дар’я, Бездень Людмила і Товстига Олександра з кількістю балів -24. Третє місце посіли Тимощук Іван, Розпутній Олександр, Гринчук Михайло з кількістю балів -22. Діти нагороджені грамотами.
В понеділок 8 квітня був проведений підсумковий захід «Математичний КВК». Захід підготували і провели учні 6А класу Бездень Людмила, Шайда Марічка, Рожило Марта, Гринчук Михайло, Шайхуліна Софія, Шинкаренко Данило, під керівництвом вчителя математики Сергієнко Є.В.
Учні також приймали участь у конкурсі математичних газет. Учні 5А (Левко Софія, Шайдюк Дарина, Константінов Богдан, Костенко Денис, Шимчик Надія, Кравченко Діана), 6А (Яковлєв Ярослав), 8Б, 8А(Литвиненко Матвій, Алексєєнко Єва, Товстига Артем, Сокол Христина), 8В (Буцька Ольга), 8В (Снітко Юлія, Шупик Софія) попрацювали над оформленням газет.
Метою математичного тижня було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях,виховувати цілеспрямованість. Такі заходи виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу математики.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Перше вересня День Знань 2019-2020 навчального року

Першого вересня вулиці міст і сіл нашої країни розквітлі від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Нос...