среда, 20 марта 2019 г.

Безпека в сучасних закладах освіти: психологічна підтримка та захист

Все більшого поширення серед громадськості набувають такі явища, як боулінг, кібербулінг, мобінг і т.д. А особливо, це набуває актуальності, серед учнівської молоді.


Згідно з останніми даними в Україні із проявом булінгу стикаються 8 із 10 дітей. Такі результати оприлюднив Український інститут дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки, як це не прикро, стає дедалі популярнішою.З кожним днем українські заклади освіти стикаються з різними проявами даного явища, і з кожним днем намагаються будь-що, знизити рівень його проявів до мінімуму.

15 березня 2019 р. на базі Національного транспортного університету у м. Києві, пройшла друга практична конференція, на тему: «Безпека в сучасних закладах освіти: психологічна підтримка та захист»



До участі у заході були запрошені працівники закладів освіти з різних міст України. Учасниками від Софіївсько-Борщагівського НВК стали працівники психолого-логопедичної служби – практичний психолог Парфенюк К.В., соціальний педагог Осадча Л.М. та вчитель-логопед Олександрова Л.В.



Модератором конференції була шеф-редактор журналу «Надзвичайна ситуація», Перевозник Олена Вячеславівна



Спікерами засідання стали:
  • Кропивницький Віталій Станіславович, начальник Українського науково-дослідницького інституту цивільного захисту, генерал-майор служби цивільного захисту, який висвітлив питання щодо створення безпечного середовища для всіх учасників освітнього процесу;
  • Клевко Ірина Василівна, керівник психологічної служби ГУ ДСНС України у м. Києві, капітан служби цивільного захисту та Давиденко Іванна Валеріївна, психолог ГУ ДСНС України у м. Києві, які надали відомості про першу психологічну допомогу у надзвичайних ситуаціях та продемонстрували найпростіші техніки стабілізації психічних станів у стресовій ситуації та наголосили, чого робити категорично не дозволяється.
  • Фарб Антон Мойсейович, засновник Федерації крав-мага України, експерт із самооборони й особистої безпеки, автор KravKids-курсів дитячої безпеки, який проаналізував загрозу для дітей та вчителів у закладах освіти та розповів про зв'язок булінгу з інцидентами масових розстрілів у навчальних закладах;
  • Дишкант Олена Володимирівна, науковий співробітник науково-методичного сектору УкрНДІЦЗ, підполковник служби цивільного захисту, кандидат психологічних наук, яка розкрила ймовірні причини психологічного дискомфорту та виникнення емоційної небезпеки на робочому місці: вчитель/вчитель, вчитель/учні, вчитель/батьки
Також, досить несподіваною, приємною гостею конференції стала українська акторка, яка останнім часом, досить відома за молодіжним серіалом «Школа», Олена Курта. Акторка розповіла, як їй доводилося зустрічатися з проявами цькування серед учнівської молоді під час зйомок серіалу. 








Комментариев нет:

Отправить комментарий

Перше вересня День Знань 2019-2020 навчального року

Першого вересня вулиці міст і сіл нашої країни розквітлі від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Нос...